Houtcomposiet Schuttingen en Terras 2017-12-28T10:23:05+00:00

Duofuse Houtcomposiet: Ongekend veel mogelijkheden

Het bestaat uit een mix van houtvezels en kunststof. Dit moderne materiaal heeft de warme look van hout en biedt alle voordelen van kunststof. Een schutting of terras van houtcomposiet gaat lang mee en je hoeft het nooit te onderhouden.

Houtcomposiet schutting

Bent u geïnteresseerd in een onderhoudsvrije schutting die lang mee gaat? Dan is een schutting van houtcomposiet, ook wel kunststof schutting genoemd, misschien interessant. Wij hebben inmiddels redelijk wat ervaring opgedaan met het plaatsen van kunststof schuttingen en zijn enthousiast over de gunstige producteigenschappen. Een schutting van houtcomposiet behoeft geen enkel onderhoud en blijft lang mooi.

Terras van houtcomposiet

Een terras van houtcomposiet heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van een traditioneel houten terras. Zo zal houtcomposiet nooit splinteren waardoor u zonder problemen met blote voeten over het terras kunt lopen. Een ander voordeel van een kunststof terras is dat het goed bestand is tegen vocht en vuil. De terrasplanken gaan hierdoor erg lang mee en blijven gedurende hun levensduur hun kleur behouden. Een kunststof terras is makkelijk te plaatsen en te onderhouden. Er is geen nabehandeling nodig met oliën of schadelijke beschermingsmiddelen.

Foto: Aanleg Terras Nijkerk

Voordelen van houtcomposiet

  • Makkelijk in onderhoud. Het hoeft niet behandeld te worden met een beschermende olie of een ander onderhoudsproduct. U hoeft het dus nooit te beitsen of te oliën.
  • Lange levensduur. Het materiaal rot niet, splintert niet en gaat afhankelijk van de kwaliteit 25 jaar of langer mee.
  • Het blijft lang zijn kleur behouden. Aanvankelijk zal het mogelijk lichtjes verkleuren maar dit proces is slechts tijdelijk en tevens afhankelijk van de samenstelling van het materiaal.
  • Het wordt op milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Omdat er geen bomen in tropische gebieden gekapt hoeven te worden, is het een goed alternatief voor bijvoorbeeld tropisch hardhout. Bijkomend voordeel is dat het materiaal volledig recycleerbaar is.

Schutting van houtcomposiet plaatsen

Wilt u een schutting of terras laten plaatsen? Neemt u dan contact met ons op. Dat is geheel vrijblijvend en wij informeren u graag over alle mogelijkheden. Wilt u liever een terras of schutting van hardhout of een ander materiaal? Dat kan natuurlijk ook.

Enkele Voorbeelden Recent Opgeleverde
Houtcomposiet projecten